Aktuális

Londoni tűzvész: Ezért égett le a Grenfell Tower

Egy zárlatos hűtő okozta a tüzet abban a londoni toronyházban, ahol legalább 17-en meghaltak, többeket pedig még mindig eltűntként tartanak számon.

Egy etióp származású londoni taxisofőr zárlatos hűtője miatt égett le a Grenfell Tower. A 120 lakásos toronyházból nem sikerült mindenkinek időben kimenekülnie, eddig hivatalosan 17 ember halálát erősítették meg a hatóságok. A zárlatos hűtő tulajdonosa, Behailu Kebede nem tudja feldolgozni a tragédiát, magát hibáztatja a történtekért.

Behailu Kebede a toronyház negyedik emeletén élt feleségével és kislányával. A végzetes hajnalon a férfi felébredt a robbanásra, majd a tüzet meglátva egyből riasztotta a szomszédjait, majd családját mentette ki. “Az egész az én hibám, nem tudtam értük tenni semmit” – idézi a Daily Mail a férfit, akit ismerősei szerint az elhunytak szellemei kísértenek.

A Grenfell Tower szerda hajnalban gyulladt ki, a lángok nagyon gyorsan terjedtek az épületben, melynek tizedik emeletéről egy csecsemőt is kidobtak az ablakon, így mentve meg az életét. Hivatalosan 17 ember halt meg a tűzben, 65 embert szállítottak kórházba, több lakó állapota kritikus.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy hányan voltak az épületben a tűzeset idején, és az is valószínű, hogy nem lehet majd mindegyik holttestet azonosítani, mert annyira megégtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top