Aktuális

Elsírod magad a szabadon engedett kísérleti kutyák videóján

Többségük sosem látott napot, tappancsuk nem érintett füvet. Egy szűk ketrecben, sokszor némaságra ítélve töltik életüket, hatalmas szenvedések között.

Évente nagyjából 70 ezer kutyából lesz kísérleti állat az Egyesült Államokban. Még ennél is döbbenetesebb szám, hogy ennek a 70 ezer kutyának 96 százaléka beagle. Hogy miért pont ezt a fajtát használják gyógyszer, kozmetikum és más tudományos kísérlet elvégzésére? Nos, a válasz egyszerű: mert alapvetően nagyon barátságos, simulékony természetű.

A The Dodo a közelmúltban közzétett egy megrázó videót, amiben olyan kutyák teszik meg első szabad lépéseiket, akiket korábban éveken keresztül használtak laboratóriumi kísérletekre. A kisfilmben szerepel olyan kutya, aki még nem látta a napot, a tappancsa nem érintette a füvet. De olyan példány is akadt, aki még soha életében nem járt magától igazán, mivel egész életét egy aprócska dobozba zárva töltötte.

A filmben az egyik önkéntes elmondja, a kutyákat addig használják, amíg csak tudják. Ha egy erre szakosodott szervezet nem menti ki őket, előbb-utóbb elpusztultak volna. Néhány szerencsés példány azért távozhatott most szabadon, mert az állatvédők megkérték a laborokat, hogy engedjék el kísérleti állataikat – most szerencséjük volt, mert a kérésüknek eleget tettek.

Olvass még többet az állatmentőkről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top