Elsírod magad a szabadon engedett kísérleti kutyák videóján

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Többségük sosem látott napot, tappancsuk nem érintett füvet. Egy szűk ketrecben, sokszor némaságra ítélve töltik életüket, hatalmas szenvedések között.
2017. 06. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Évente nagyjából 70 ezer kutyából lesz kísérleti állat az Egyesült Államokban. Még ennél is döbbenetesebb szám, hogy ennek a 70 ezer kutyának 96 százaléka beagle. Hogy miért pont ezt a fajtát használják gyógyszer, kozmetikum és más tudományos kísérlet elvégzésére? Nos, a válasz egyszerű: mert alapvetően nagyon barátságos, simulékony természetű.

A The Dodo a közelmúltban közzétett egy megrázó videót, amiben olyan kutyák teszik meg első szabad lépéseiket, akiket korábban éveken keresztül használtak laboratóriumi kísérletekre. A kisfilmben szerepel olyan kutya, aki még nem látta a napot, a tappancsa nem érintette a füvet. De olyan példány is akadt, aki még soha életében nem járt magától igazán, mivel egész életét egy aprócska dobozba zárva töltötte.

A filmben az egyik önkéntes elmondja, a kutyákat addig használják, amíg csak tudják. Ha egy erre szakosodott szervezet nem menti ki őket, előbb-utóbb elpusztultak volna. Néhány szerencsés példány azért távozhatott most szabadon, mert az állatvédők megkérték a laborokat, hogy engedjék el kísérleti állataikat – most szerencséjük volt, mert a kérésüknek eleget tettek.

Olvass még többet az állatmentőkről az NLCafé oldalán: 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus