Aktuális

Kétfejű delfint fogtak a halászok – fotó

Kétfejű delfin akadt a halászok hálójába az Északi-tenger déli vizein. Holland kutatók szerint ez a közönséges disznódelfin első ismert sziámiiker-példánya.

Egy kétfejű disznódelfin tetemét fogták ki a halászok még májusban az Északi-tengeren. A döglött delfin hossza 70 centiméter, súlya legalább hat kilogramm volt – írták az Erwin Kompanje vezette tudósok a rotterdami természettudományi múzeum internetes folyóiratában az Onderneming hajó legénységének becslései alapján.

Miután lefényképezték, a halászok visszadobták a delfint a tengerbe – a tudósok nagy bánatára. A felvételeket azonban eljuttatták a múzeum szakembereinek, akik úgy vélik, a sziámi ikerpár már nem sokkal a születése után elpusztult, mert nem keményedett meg a hátuszonya. Ez azért fontos az újszülött delfineknél, hogy úszni tudjanak – jelentette a dpa német hírügynökség, hozzátéve, hogy a halászok május végén bukkantak az állatra.

Becslések szerint az Északi-tengerben hozzávetőleg 345 ezer disznódelfin él.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top