Aktuális

Iskolások javították meg a lerobbant autót

Egy autóson segítettek önzetlenül a Bánki Donát szakképző iskola diákjai Nyíregyházán, akinek a járműve pont az iskola előtti buszmegállóban robbant le. Az autót perceken belül szakavatott kezek vették kezelésbe.

Kisebb csodaként írja le történetét az az autós, akinek önzetlenül segítettek a Bánki Donát szakképző autószerelő inasai és tanárai. A Szabolcshíren megjelent történet szerint utaltak előjelek arra, hogy komolyabb gond lehetett Cs.K. autójával, a büszke négykerekű csak a szakképző iskola előtti buszmegállóig bírta, ahol egy nagy puffanással és csattanással megállt.

A megállóban várakozó bánkis diákok egyből felajánlották segítségüket és már tolták is be a kocsit a suli udvarára, ahol perceken belül megjelentek a tanárok is, és az autószerelőnek tanuló diákokkal – inasokkal – együtt nekiálltak a javításnak. Kiderült, hogy eltört egy rugó, ami kidörzsölte a kereket, és az pont a nyíregyházai Bánki Donát szakképző előtt robbant fel.    

Az érzékletes leírásból kiderül, hogy az oktatók az udvarra betolt autó javítása közben minden lépés miértjét és hogyanját elmagyarázták a diákoknak, majd alkatrészt rendeltek, és hazavitték a bajba jutott autóst.

A kocsi másnapra kész volt, csak az alkatrész árát kellett kifizetnie Cs.K.-nak, aki szerint amit a Bánkiban tapasztalt, az példa mindenkinek. “Példa arra, hogy ne csak szakmát adjunk a diák kezébe, hanem tartást is, tanuljon emberséget. Hogy nem menjünk el a másik mellett, ha látjuk, bajban van, segítségre lenne szüksége. Ezt a mintát a bánkis kisinasok a tanáraiktól kapják.

Kívánom, hogy ezek a gyerekek, ha végeznek, olyan környezetbe kerüljenek, amilyenben most vannak. Senki ne merészelje elrontani őket!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top