Aktuális

Százezrek veszíthetik el a telefonszámukat

Elveszíthetik a telefonszámukat azok a feltöltőkártyás felhasználók, akik nem egyeztetik adataikat mobilszolgáltatójukkal.

A július 1-jén hatályba lépő, mindenkire vonatkozó új szabályozás részeként minden feltöltős SIM-kártya tulajdonosának egyeztetnie kell személyes adatait a szolgáltatónál, legkésőbb június 30-áig. Aki ezt elmulasztja, annak július 1-jén megszűnik a telefonszáma, és a visszaállítására már nem lesz mód.

A Vodafone részéről azt mondták, tartanak attól, hogy sokan a határidő előtti utolsó napokban majd egyszerre, tömegesen jelennek meg a velük szerződött cégek üzleteiben, ahol így hatalmas sorok alakulhatnak ki. A másik valószínű forgatókönyv, hogy sokan nem végzik el időre az egyeztetéseket, így ki kell kapcsolni őket a hálózatokból. Elsősorban a digitálisan képzetlen, sok esetben idős, vidéki előfizetőkkel van probléma, mert nem tudnak az előírásról, vagy egyedül nem képesek online elvégezni a feladatot.

Az NMHH adatai szerint legalább másfél millió feltöltőkártyás előfizető nem egyeztette még az adatait, ami azt jelenti, hogy a a teljes körű, határidőn belüli regisztrációhoz a következő két hétben napi százezer ilyen ügyet kellene elintézni. (via hirado.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top