Aktuális

Londoni tűzvész: Adele is virrasztott a bennégett áldozatokért

Adele és a férje együtt virrasztottak a tömeggel az áldozatokért a szerdán porig égett londoni toronyház közelében. A tűzesetben meghaltak száma folyamatosan növekszik, a legfrissebb információk szerint eddig 17-en vesztették életüket.

Kiszúrták a tömegben Adele-t és a férjét, Simon Koneckit, akik a szerdán a 24 emeletes toronyházban kiütött tűz halálos áldozataira emlékező emberekhez csatlakoztak a Kensington torony közelében. A Kensington toronyház nem messze van a teljesen leégett Grenfell Towertől, amelyben olyan gyorsan terjedt szerda hajnalban a tűz, hogy sokan nem tudtak időben kimenekülni.

A legfrissebb információk szerint 17-en bennégtek a 127 lakásos magasházban, de ez a szám még sajnos emelkedhet  közölte az MTI. A londoni tűzoltóság parancsnoka szerint ugyanis még csak közelítőleg sem lehet tudni, hogy hányan tartózkodhattak a beszámolók szerint óriási fáklyaként lángoló épületben, és a ház aprólékos átkutatása biztonsági okokból csak később kezdődhet. Dany Cotton szerint sokan élhettek egyedül a Grenfellben, akikről nem tudható, hogy éppen hol voltak szerdán hajnalban és reggel. A jelenleg eltűntként kezelt lakók közül pedig sokan lehetnek a tűzvész után kialakított közösségi ellátóközpontokban vagy kórházban.

Cotton a BBC-nek azt is elmondta, hogy tűzoltói pályafutása során még soha nem látott ilyen gyorsan terjedő épülettüzet. Azt is hangsúlyozta, hogy túlságosan korai lenne találgatni a tűzvész okát, ezt a következő hónapok alapos vizsgálata lesz hivatva kideríteni.

Több mint 24 órával ezelőtt a hatalmas lángokkal kétszáz tűzoltó vette fel a harcot, és bár végül eloltották a tüzet, állítólag még most is látnak pislákolást az épület romjai között. 

A tűzvész jótékonykodásra sarkallja a brit hírességeket

Nem Adele az egyetlen, akit megráztak az események: több brit híresség is szolidaritást vállal a lakásukat elvesztett emberekkel és az áldozatok családjaival. Jamie Oliver például a közeli éttermében ajánlott fel ingyen étel- és italfogyasztási lehetőséget a több mint száz érintett családnak. 

Jeremy Clarkson televíziós személyiség, a Top Gear egykori sztárja pedig ruhákat adományoz azoknak, akiknek mindenük odaveszett a tragédiában. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top