Aktuális

Kiderült: ekkorra lesz kész a 3-as metró!

2020 első negyedévére fejeződhet be a 3-as metró felújítása, és már idén szeptemberben elkezdődhetnek a munkálatok – jelentette ki Tarlós István főpolgármester. Nem lehet már tovább húzni az időt, Tarlós szerint a választások sem kavarhatnak ebbe bele.

A városvezető megismételte, hogy 137,5 milliárd forintra érvényes támogatási szerződése van Budapestnek a magyar állammal, ami stabil fedezet. Emellett a fővárosnak van egy több mint 30 milliárd forintos pénzmaradványa is, amely uniós engedély esetén biztosíthatja a metróvonal felújításának teljes befejezését – írja az InfoRádió.

Tarlós István szerint nem lehet már tovább húzni az időt a 3-as metró felújításával kapcsolatban. A következőképpen fogalmazott: “A hármas metrót felújítjuk, és punktum. Tovább nem merek és nem is akarok várni.” 

A főpolgármester szerint egyes munkálatok már három hónap múlva, szeptemberben elkezdődhetnek, és 2020 első negyedéve körül befejeződhet a munka. “Most mondom, hogy engem nem érdekel semmiféle választási időpont ebben a tekintetben. Ez már a 2019-es választásokig teljes egészében nem fejeződhet be” – tette hozzá.

Tarlós megemlítette azt is az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy két felüljárót is lebontanának: a Nyugati téri és a Keleti pályaudvar előtti Rottenbiller–Fiumei úti felüljáró eltüntetése városképi szempontból nagy jelentőségű – fogalmazott. Szerinte a főváros ezeknek a projekteknek a megvalósításában akár kormányzati támogatásra is számíthat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top