2017. 08. 18. Ilona

Kiderült: ekkorra lesz kész a 3-as metró!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2020 első negyedévére fejeződhet be a 3-as metró felújítása, és már idén szeptemberben elkezdődhetnek a munkálatok – jelentette ki Tarlós István főpolgármester. Nem lehet már tovább húzni az időt, Tarlós szerint a választások sem kavarhatnak ebbe bele.
2017. 06. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A városvezető megismételte, hogy 137,5 milliárd forintra érvényes támogatási szerződése van Budapestnek a magyar állammal, ami stabil fedezet. Emellett a fővárosnak van egy több mint 30 milliárd forintos pénzmaradványa is, amely uniós engedély esetén biztosíthatja a metróvonal felújításának teljes befejezését – írja az InfoRádió.

Tarlós István szerint nem lehet már tovább húzni az időt a 3-as metró felújításával kapcsolatban. A következőképpen fogalmazott: „A hármas metrót felújítjuk, és punktum. Tovább nem merek és nem is akarok várni.” 

A főpolgármester szerint egyes munkálatok már három hónap múlva, szeptemberben elkezdődhetnek, és 2020 első negyedéve körül befejeződhet a munka. „Most mondom, hogy engem nem érdekel semmiféle választási időpont ebben a tekintetben. Ez már a 2019-es választásokig teljes egészében nem fejeződhet be” – tette hozzá.

Tarlós megemlítette azt is az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy két felüljárót is lebontanának: a Nyugati téri és a Keleti pályaudvar előtti Rottenbiller–Fiumei úti felüljáró eltüntetése városképi szempontból nagy jelentőségű – fogalmazott. Szerinte a főváros ezeknek a projekteknek a megvalósításában akár kormányzati támogatásra is számíthat.

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus