Aktuális

Egy rendőrnőt is fejen talált a müncheni lövöldöző

Egy vasútállomáson vette el az őt igazoltatni akaró rendőrnőtől a fegyvert a lövöldöző.

Lövöldözés történt kedden egy müncheni vasútállomáson, több ember megsebesült, az elkövetőt elfogták. Az eset a városi gyorsvasút (S-Bahn) Unterföhring nevű állomásán történt.

A müncheni rendőrség szóvivője, Marcus da Gloria Martins újságíróknak elmondta, hogy egy veszekedés miatt kihívták a rendőrséget az állomásra. A konfliktus egyik résztvevője rárontott a járőr egyik tagjára, megpróbálta belökni a vágányok közé. A rendőrnek ezt sikerült megakadályoznia, de a dulakodás közben fegyvere a támadóhoz került, aki azonnal tüzet nyitott társára, egy 26 éves rendőrnőre. A támadót még az állomáson ártalmatlanították és elfogták.

Egy rendőrnőt is fejen talált a müncheni lövöldöző

A nyomozás első megállapításai szerint az elkövető egy 37 éves német állampolgár, München térségéből származik. Indítéka, tettének háttere egyelőre ismeretlen.Egy rendőrnő súlyosan megsebesült, sajtójelentések szerint a fején találta el az egyik lövés, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Megsebesült két járókelő és az elkövető is, akit elfogása közben ért találat.

MTI/EPA/Marc Müller
MTI/EPA/Marc Müller

Nem terrortámadás történt, és a rendőrség ura a helyzetnek – mondta egy szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatárságnak. A Münchener Merkur című lap szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint az esetet egy verekedésbe torkolló vita előzte meg. A megsebesült rendőrnő igazoltatni akart egy verekedőt, aki azonban elragadta a rendőrnő fegyverét és lövöldözni kezdett. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy terrorelhárító alakulatot is mozgósítottak. A környéket lezárták, az állomást kiürítették, a vonatközlekedést leállították.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top