Aktuális

Pixelszivárvánnyal támadnak a gyíkemberek a Facebookon

A rendkívül változatos tematikát követő, közpénzzel alaposan kitömött Magyar Idők újabb ellenséget vélt felfedezni egy pár pixeles szivárvány képében! Éberség, elvtársak!!!

“Látta már a Facebook szivárvány-gombját?” címmel közölte a közpénzek elsüllyesztésében mértékadó lap a hírt, hogy a Facebook egy új funkciót tett elérhetővé a felhasználók számára a Büszkeség hónapjává kinevezett június idejére. Ez annyit jelent, hogy az eddigi reakciógombok – lájk, szerelem, nevetés, szomorúság stb. – mellé most elérhetővé vált egy új, szivárványzászlós ikon, amely a büszkeség kifejezésére szolgál. Ahogy a Magyar Idők írja: “a Pride hónapja alatt ezzel a gombbal ünneplik a szerelmet és a sokféleséget“.

Ez természetesen Soros Brüsszel Soros gyíkemberek ármánykodása, ezért Csépányi Balázs, a lap Pulitzer-várományosa rögvest szolgálatba helyezte magát, és gyorsan hírt adott az új fejlesztésről, nehogy a polgári-konzervatív oldalon facebookozók lemaradjanak a lehetőségről. A pár soros cikk leadje azért óvatosságra int, így hangzik: “Figyelem: új fronton támadnak“.

Arcom, miután elolvastam Csépányi Balázs cikkét
Arcom, miután elolvastam Csépányi Balázs cikkét

A rémisztő pixelszivárvány!!!

“Figyelembe véve, hogy a fiatalok kis túlzással egész nap a közösségi hálón lógnak, az üzenet tiszta és világos. A liberális világkép népszerűsítése, átültetése a fiatalok tudatába” – így az írás. Segítő szándékkal felhívnám a figyelmet arra, hogy minden létező statisztika szerint a Facebookot éppen az úgynevezett fiatalok hagyják hátra, ráadásul egészen elképesztő mértékben: az iStrategy digitális ügynökség elemzése szerint 2011 és 2014 között a gimnazista korú felhasználók aránya 58,9 százalékkal csökkent, ugyanez az arány az egyetemisták között 59,1 százalék volt. Ezzel már egyes szomorúbb közép-európai országokban izmos kétharmadokat szoktak nyerni a választásokon.

“Legyünk résen, mert a cél nem lehet más, mint a családi, nemzeti és vallási értékek megkérdőjelezése, lebontása, majd a teljes megsemmisítése” – írja a Magyar Idők, ezen a ponton pedig már nehéz nem könnyezve röhögni az efféle alufóliasisakos hülyeségen, mert súlyos paranoiával küzdő embertársainkat kinevetni mégsem túl szép dolog.

Hadd segítsek kontextusba helyezni a dolgokat: a büszkeség hónapja azért esik júniusra, mert 1969-ben június 28-án razziáztak a rendőrök a Stonewall Inn nevű manhattani klubban azért, hogy az LMBTQI-közösség ott jelen lévő tagjait vegzálják. Az ötvenes-hatvanas évek Amerikájában ugyanis még elég keményen büntették, ha valaki merészelt a saját neméhez vonzódni. Az incidenst világszerte az LMBTQI-mozgalmak felszabadítása egyik legfontosabb mérföldkövének tartják.

A büszkeség hónapja tehát egy fontos emberi és szabadságjogi eseményről emlékezik meg, és nem akar semmiféle családi, nemzeti és vallási értéket megkérdőjelezni vagy lebontani. 

Te Balázs, Spongyabobot nem kéne betiltani?
Te Balázs, Spongyabobot nem kéne betiltani?

Emellett a Facebook a világ jelenlegi legnagyobb közösségi oldala – még akkor is, ha a fiatalok menekülnek róla –, amely naponta legalább másfél milliárd embert ér el. Most komolyan, ha bárkinek arrafelé az lenne a célja, hogy bármilyen világképet bárkinek a tudatába átültessen, annak nem lenne jobb módja egy aprócska, obskúrus gomb bevezetésénél (amit ráadásul a felhasználók jelentős százaléka valószínűleg észre sem vesz)? Mint a szerző írja, egyébként a szivárványos gombocska használata senki számára nem kötelező. Ebben legalább egyetértünk.

A Magyar Idők célja az agysejtek teljes megsemmisítése

Ami pedig a családi, nemzeti és vallási értékek megkérdőjelezését illeti: nincs a világon olyan LMBTQI-ember, akinek a szájából valaha elhangzott volna, hogy “fúj, mocskos heterók, takarodjatok innen” egy kézen fogva sétáló fiú-lány páros láttán. A fordítottjáért nem kell messzire menni, elég például Magyarországra, ahol még 2017-ben is azt sugalmazzák az orvosi karon, hogy a homoszexualitás kezelhető. Vagy a Magyar Idők weboldalára, ahol 2017-ben vér komolyan megírják, hogy jaj-jaj, 30×30 pixeles szivárványos zászlóval akarják kimosni az emberek agyát.

A Metropoitan Egyház papjai a lettországi Gay Pride felvonuláson (Fotó: Janek Skarzinsky/AFP)
A Metropolitan Egyház papjai a lettországi Gay Pride felvonuláson (Fotó: Janek Skarzinsky/AFP)

A vallásra is kitérnék: a világ kevésbé a kőkorban ragadt részein ma már papok és lelkészek is bizony kiállnak az LMBTQI-emberek mellett, lásd például a fenti fotót, amelyen az amerikai Metropolitan Egyház papjai vonulnak szeretetben, egyetértésben és talpig szivárványban egy pár évvel ezelőtti lettországi Gay Pride-on. Ferenc pápa pedig tavaly azt mondta: “a katolikus egyháznak, vagyis a keresztény embereknek bocsánatot kellene kérniük a melegektől“. Szóval ennyiben maradjunk a vallási értékek lerombolását tekintve.

Magyarország erős és büszke európai ország!
Magyarország erős és büszke európai ország!

Persze érzem a cikkből átsütő aggodalmat, de nyugodjon meg mindenki! Pár pixelnyi szivárványtól még senki sem lesz meleg. Honnan tudom? Empirikus tapasztalatból! Májusban a Facebook ugyanis egy másik ideiglenes gombot is bevezetett: egy aprócska lila virág volt, amellyel mindenki kifejezhette háláját anyák napja alkalmából. Én, mondjuk, egy picikét aggódtam, amikor megláttam a nemzetközi anyalobbi fondorkodásának ezt a ravasz, új fegyverét. De úgy tűnik, MÉGSEM LETTEM ANYA a gomb nyomkodásától!

A Magyar Idők célja az agysejtek teljes megsemmisítése
Nyugi Balázs, a szivárvány nem bánt!

Amúgy, ha a Facebookot magyarul használja valaki – és hát milyen nyelven használnák a derék, szilaj hazafiak –, a gomb jelentése így hangzik: Büszke. Szóval javaslom a Magyar Idők szerkesztőségének, hogy mindenki telepítse a szivárványzászlós gombot, hiszen az oldalon sorjázó kék színű hirdetések is azt kürtölik világgá, hogy Magyarország erős és büszke ország! Az erőset, mondjuk, egy chilipaprikás emojival lehetne pótolni. Az sem lenne nagyobb hülyeség, mint a rettegés a pixelszivárványoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top