Aktuális

Érettségi alatt kapcsolták ki az áramot – tévedésből

Azzal lepte meg az ELMŰ az érdi érettségiző diákokat, hogy kikapcsolta az iskolában az áramot, mialatt zajlottak az emelt szintű érettségi vizsgák. A sulinak nem volt tartozása a szolgáltató felé, ami később beismerte a tévedést és szinte azonnal visszakapcsolta az áramot.

Kikapcsolta az áramot az ELMŰ az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban hétfő délelőtt, ahol épp az emelt szintű érettségi vizsgák zajlottak. Szerencsére nem informatikából érettségiztek a diákok, így az áramkimaradás csak a melegkonyhán okozott nagyobb fennakadást.

A hirado.hu szerint az intézménynek nincs számlatartozása, az ELMŰ egy adminisztrációs hiba miatt választotta le az intézményt a központi hálózatról. Az Érdi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint nem elmaradásuk, hanem háromszázezer forintos túlfizetésük  van a szolgáltató felé. Az Érdi Tankerület átalakult, megváltozott a címük, adószámuk; ezt a szolgáltatónak is jelezték. Jogutódként a régi számlákat is kifizették, innen ered a túlfizetés.

A tévedést az ELMŰ elismerte, munkatársai egy órán belül visszakapcsolták az áramot a gimnáziumban. Ettől függetlenül a tankerület szerint az áramszolgáltató lépései hitelrontásnak minősülnek, és azon gondolkodnak, hogy feljelentik az ELMŰ-t, illetve az ELMŰ Hálózati Kft.-t.

T. Mészáros András, Érd polgármestere felháborodásának adott hangot, s amellett, hogy az esetet elmeséli majd Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének, reméli, hogy személyi konzekvenciái is lesznek az ügynek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top