Aktuális

Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki megfojtotta a barátnőjét

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek hétfőn egy 28 éves, román állampolgárságú férfit, aki a vád szerint 2013-ban megfojtotta barátnőjét, majd a holttestet az ágyneműtartóban rejtette el.

A bíró elmondta, hogy L. Gyula minden nyomot el akart tüntetni, miután későbbi áldozatával néhány hónap alatt több bankot kiraboltak, illetve megpróbáltak kirabolni. A 40 éves, addig prostituáltként dolgozó nő a sofőrje volt a rablások során. A férfi azért ölte meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni, a sértett ugyanis kábítószer hatása alatt sokszor adott ki információkat ismerőseinek.

A román állampolgárságú férfi a vád szerint tablettákkal elkábította, majd megfojtotta a nőt, a holttestet a másodrendű vádlottal, egy másik barátnőjével közösen szőnyegbe csavarta, a fejére nejlonzacskót kötött, és a ház emeleti részében egy ágyneműtartóba rejtette el, ahol csak körülbelül négy hónappal később, 2014 januárjában találtak rá a hozzátartozói.

A törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat, és tíz évre kiutasította őt Magyarország területéről. A bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. A férfi csak a fegyveres rablásokat ismerte be, a gyilkosságot nem. Az ítélet kihirdetése közben rosszullétre hivatkozva elhagyta a tárgyalótermet. Az ítélet ellen a férfi védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top