Aktuális

Időjárás: kaptunk megint egy kis hidegfrontot a hétvégére

Ahogy valószínűleg többen észrevettétek már, szombat délutánra több helyen erősen beborult az ég, és lehűlt a levegő. Ez bizony hidegfront. Vasárnapra jobb időre számíthatunk.

Ma hidegfront vonul át a térségünk fölött, holnap viszont már egyre inkább anticiklon alakítja az időjárásunkat. Ez bővebben a következőt jelenti: keleten megnövekszik, estétől a Dunántúlon csökken a felhőzet. Az ország több területén is szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként viharos széllökések is lehetnek, az átlag nappali hőmérséklet 25-29 fok között alakul szombat délután.

A hétvége második napján a sok napsütés mellett a Duna-Tisza közén több, másutt kevesebb gomolyfelhő valószínű, keleten helyenként zápor előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északnyugati, vasárnap északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 28 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top