Aktuális

Rémálom lett az érettségi egy alapítványi iskolában

Súlyos jogsértéseket és visszaéléseket tárt fel a Paulay Alapítványi Középiskolánál a Fővárosi Kormányhivatal. Az iskola érettségiző diákjainak bizonyítványait egyenként ellenőrzik.

Trükközhettek a bizonyítványokkal a Paulay Alapítványi Középiskolában, ezért vizsgálatot indított a a Fővárosi Kormányhivatal, amely súlyos visszaéléseket tárt fel az elsősorban felnőttoktatást végző iskolánál. A kormányhivatal az ügyben az Oktatási Hivatallal együtt büntetőfeljelentést tett, szigorították az éppen zajló érettségi vizsgákat is. A szükséges további intézkedéseket a kormányhivatal folyamatosan megteszi.

A kormányhivatal és az oktatási hivatal szigorításokat is bevezetett az érintett intézmény érettségi rendjében: a megkezdett érettségi vizsgáját csak az folytathatja, aki a vizsgabizottságnak bemutatja a középfokú oktatás során szerzett valamennyi bizonyítványát és a végbizonyítványt. A vizsgabizottságok a bizonyítványok valódiságát minden esetben ellenőrzik.

A Paulay Alapítványi Középiskola érettségi vizsgaszervezési jogát már korábban visszavonták, vizsgaszervezőként Budapest Főváros Kormányhivatalát, a vizsgák helyszíneként pedig a BGSZC – Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolát jelölték ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top