Aktuális

Részegen, ördögmaszkban riogattak egy kisgyermekes anyát

Ózdon egy részeg fiatalokból álló banda eldöntötte, hogy alaposan ráijesztenek egy kisgyerekes anyára. Rátörtek a nőre és gyerekeire a család saját házában, majd ördögmaszkban ijesztgették őket, és loptak is.

Az ittas fiatalok a bejárati ajtót befeszítve bementek a házba, ahol az anya három kiskorú gyermekével tartózkodott. A család annyira megrémült, hogy a sarokba húzódott. A betörők a nő szobájában rádőltek az ágyra, szellemhangot utánoztak, miközben egyikük egy piros színű ördögmaszkot is a fejére húzott. Miután távoztak, egyikük – a később elsőrendű vádlott – visszament a lakásba, és ellopott egy DVD-lejátszót, majd elhagyta a helyszínt.

A boon.hu értesülése szerint az Ózdi Járásbíróság “erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény” miatt indított büntetőeljárásban ítéletet hirdetett. Az első- és a másodrendű vádlottat közérdekű munkára, a harmad- és negyedrendűt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását próbaidőre felfüggesztette. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a banda minden tagja részeg volt az elkövetéskor, valamint azt, hogy három kiskorú jelenlétében követték el a bűncselekményt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és a védők enyhítés érdekében fellebbeztek. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top