Egyre több pénzről feledkezünk meg, amely ezért elvész

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Lényegesen több pénzt hagytak kihasználatlanul a magyarok a SZÉP-kártyákon, amely így visszakerül a munkáltatóhoz.
Írta: | 2017. 06. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A két évvel korábbi szinthez képest 45 százalékkal több pénz marad a hivatalosan Széchenyi Pihenőkártyának nevezett SZÉP-kártyákon – írja Az én pénzem pénzügyi blog. A bankok ezért több mint 1,3 milliárd forintot utalnak vissza a munkáltatóknak, amelyek aztán szabadon dönthetnek a pénzek felhasználásáról.

A 2012-ben indult SZÉP-kártya-programnak már az első éveiben is hatalmas összegeket hagytak bent a munkavállalók, hiába hosszabbították meg a felhasználás lehetséges határidejét. Ezután valamelyest javult a kihasználtság aránya, míg 2015-re mélypontra zuhant. A mostani adatok szerint azonban idén ennél 45 százalékkal rosszabb a helyzet. A 2016-os évhez képest pedig 26 százalékkal többet utalnak vissza a bankok kihasználtság hiányában.

A bankok rendszeresen figyelmeztetik ügyfeleiket, hogy ne felejtsék el a SZÉP-kártyán lévő pénzeket, de úgy tűnik, hiába, annak ellenére, hogy most már két évig lehet felhasználni a keretet – vagyis idén május 31-ig a 2015. évi juttatásokat lehetett elkölteni.

A munkaadó cégeknek a visszautalt összeget bevételként kell könyvelniük, ráadásul sok helyen ezt a pénzt a vállalat „lenyeli”, mivel adatvédelmi szempontból problémákat okoz, hogy az összegeket kiosszák azoknak, akik nem használták fel a SZÉP-kártyájukon lévő keretet.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus