Aktuális

Vissza kell bontani az egyik felújított orosz metrókocsit

A felújított orosz metró már az első napjaiban többször meghibásodott, és ezek a gikszerek nem szűntek meg jelentkezni, sőt egyre súlyosabb problémák bukkannak fel az új metrókocsik működése közben. Legutóbb például mindkét oldalt kinyíltak az ajtók, így az egyik metrókocsit kénytelenek most kábelekig visszabontani a szakemberek, hogy megtalálják a hibát.

Két és fél hónappal az első felújított orosz metrókocsi üzembe helyezése után történt, hogy a hét elején az egyik szerelvény mindkét oldalán kinyílt az ajtósor a Kálvin téri állomáson. Ez a hiba akár végzetes is lehetett volna – a Metróért Egyesület szerint biztonságkritikus problémáról beszélünk –, de szerencsére, senki nem szállt ki a rossz oldalon, és nem esett ki a sínekre. 

Ugyanakkor utána kell járni, hogy mi okozhatta a hibát, így az Index információi szerint a szóban forgó metrókocsit kivonják egy időre a forgalomból, és a kábelekig visszabontják, hogy átvizsgálhassák. A szakemberek átnézik a teljes járművet a fedélzeti számítógéptől egészen az ajtókábelezésig, de egyelőre nem tudni a hiba okát.

A 37 megrendelt szerelvényből eddig 9 felújított vonat érkezett vissza Budapestre. Ebből 6-nak van hatósági vizsgája is: négy jelenleg is forgalomban van a 3-as metró vonalán, egyet kivontak a forgalomból (az ajtóhibásat), egy pedig még nem állt forgalomba. További 3 hatósági vizsgáztatás alatt áll.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top