Aktuális

Végstádiumú rákos beteg mászta meg a Mount Everestet

A 47 éves Ian Toodhill 2015 óta küzd a rákkal, állapota mostanra a végstádiumba került. Szörnyű betegsége dacára idén mégis feljutott a világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre, a kedvenc focicsapata riválisának zászlaját tűzte a csúcsra.

Ian Toothill hétfőn ért fel a 8848 – más mérések szerint 8850 – méteres csúcsra. A személyi edzőként dolgozó férfi úgy tudja, hogy ő az első rákos beteg, aki feljutott a Mount Everest tetejére – írta a BBC News.

A férfi négy hónappal ezelőtt indított online adománygyűjtő kampányt, hogy finanszírozni tudja az útját, a felhasználók kedd délutánig több mint 33 ezer fontot ( azaz 11,6 millió forintot) ajánlottak fel neki a terve megvalósításához. Ebből a pénzből 29 ezer font (több mint 10 millió forint) az oxigénpalackos mászás expedíciójának költségeit fedezi, a maradék összeg pedig a Macmillan Cancer Support nevű szervezethez kerül.

A Sheffieldből származó, de jelenleg Londonban élő férfinál 2015 júniusában diagnosztizáltak bélrákot, és bár 2016 elején úgy tűnt, hogy legyőzte a betegséget, a rák később mégis kiújult. Az orvosok azt mondták neki, hogy csupán néhány hónapja maradt hátra.

Toothill ekkor döntötte el, hogy mivel nincs vesztenivalója, nekiveselkedik a hatalmas hegynek, egy februári rádióműsorban azt mondta, be akarja bizonyítani, hogy minden lehetséges. Toothill a Sheffield Wednesday focicsapat drukkere, azonban a rivális Sheffield United zászlaját tűzte ki a csúcson, miután egy barátja ezer fonttal támogatta a kampányát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top