Aktuális

Nem lesz dög meleg csütörtökön sem

Lassan elhagyja a Kárpát-medencét a hidegfront, amely szerencsére nem kapkodja el a dolgot, és így csütörtökön sem fogunk még a nagy hőségben meggyulladni. Záporokkal, zivatarokkal megint csak számolnunk kell.

Az Északi-tenger felett ciklon helyezkedik el, amelynek frontrendszere a Brit-szigetektől Dél-Norvégián át egészen a Kárpát-medencéig húzódik. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, hatására többfelé esik az eső, illetve a front előtt záporok, zivatarok alakulnak ki. Aki éppen Nyugat-Európa valamely országába indulna nyaralni, az vigyen magával egy dzsekit is, mert a kontinensnek ezen a felén jelentősen lehűlt mostanra a levegő, a maximum-hőmérséklet többnyire 13-20 fok között alakul.

Európa déli, délnyugati részének időjárását viszont egy anticiklon alakítja, ezért derült vagy gyengén felhős itt az ég, eső nem esik. A kontinens legmelegebb része továbbra is Spanyolország, ahol délután nem egy helyen 33-34 fokot is mérnek.

Csütörtökön sem lesz nagy meleg

A Kárpát-medence időjárását a fent említett, lassan távolodó hidegfront alakítja, amely csütörtökön délelőttre hagyja el keleti megyéinket. Kezdetben erősen felhős és napos területek egyaránt lesznek, szórványosan várható majd záporeső, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is lehet.

Hajnalra a Dunántúlon csökken a felhőzet, kiderül az ég, ott csütörtökön már szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, de napközben a Dunától keletre is egyre kevesebb lesz a felhő, és a déli órákra a keleti határvidéken is megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet élénk, a középső országrész kivételével erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-15 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 fok körül várható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top