Aktuális

Agyhártyagyulladás miatt halhatott meg egy csecsemő Hevesen

Felehetően járványos agyhártyagyulladás miatt halt meg egy hat hónapos csecsemő Heves megyében.

Feltehetően agyhártyagyulladás miatt, orvosi vizsgálat közben vesztette életét egy hat hónapos kislány Heves megyében, akit reggel szülei orvoshoz vittek, de hiába. A szülők elmondása szerint este semmi baja nem volt a gyermeknek, annyit azért észleltek, hogy éjszaka nyugtalanul aludt.

Reggel kiütéseket észleltek a kicsin és azonnal a rendelőbe vitték, majd a 6 hónapos kislány a vizsgálat közben elvesztette az eszméletét a rendelőben. Mentőhelikoptert hívtak hozzá, egy órán keresztül lélegeztették. Állapota azonban tovább romlott, és már nem tudtak rajta segíteni. 

A füzesabonyi járás tisztifőorvosa szerint a vérmérgezéssel is járó baktériumfertőzésnek olyan gyors volt a lefolyása, hogy a szülők hiába rohantak orvoshoz a kicsivel, az életét már nem lehetett megmenteni. A családtagokat ellátták a szükséges antibiotikummal, a háziorvos a kislány halálát kiváltó okként – a klinikai tünetek alapján – járványos agyhártyagyulladás (meningitis epidemica) kórokozóját jelölte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top