Aktuális

Londoni terrortámadás: hősként ünneplik a bátor román péket

A férfi, miután az egyik támadót fejbe verte egy ládával, 20 rémült embert bújtatott el abban a péküzletben, ahol dolgozik.

Ahogy arról tegnap itt írtunk bővebben, szombat este először gázolásos terrormerénylet, ezt követően pedig késeléses támadás történt Londonban. A merényletekben a három támadón kívül hét ember veszítette életét, 48-at pedig kórházba szállítottak. Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában: mindhármat az Iszlám Állam vállalta magára.

A szombat esti terrortámadás idején Florin Morariu, a Borough Market egyik boltjában dolgozó román pék viselkedett igazi hősként, miután 20 kétségbeesett embert terelt be az üzletbe a támadás idején – írja a Telegraph.

A férfi azt mesélte, hogy nagy zajra és pánikra lett figyelmes odakinn, ekkor ment ki az utcára, hogy megnézze, mi történik. Két embert látott, amint késsel támadnak a többiekre. Később az AP hírügynökségnek elárulta, először lefagyott, és nem tudta mit csináljon, majd felkapott egy ládát, és azzal fejbe verte az egyik támadót. “Utána megjelent egy autó hangosbeszélővel, és azt kiabálta, mindenki rohanjon, úgyhogy én is rohantam” – mondta.

A pék posztolt egy videót is a Facebookra, amelyen hallatszik, hogy fegyvert kért ahhoz, hogy felvehesse a harcot a támadók ellen.

 

Olvass még többet a londoni terrortámadásról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top