Aktuális

Londoni terrortámadás: 7 halott, 48 sérült

Gázolásos terrormerénylet, majd azt követően késeléses támadás történt Londonban szombat este. 7 ember halt meg a londoni merényletekben a 3 támadón kívül, 48 sebesültet szállítottak kórházba a London hídon (London Bridge) és egy közeli piacon elkövetett terrorcselekmények után. Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában. Magyar sérültről, áldozatról egyelőre nem érkezett hír.

Halálos áldozatokkal járó terrorcselekmény történt szombat éjjel Londonban. A London hídon egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára, és több gyalogost elütött, majd a járműből szemtanúk beszámolója szerint három vagy négy ember kiugrott, és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén.

 

A Scotland Yard vasárnap hajnalban hivatalosan terrorcselekménynek nyilvánította a hídon és a Borough Market mellett elkövetett merényletet.

Londoni merénylet: megölték a terroristákat

A londoni rendőrség szerint 7 ember halt meg a szombat esti londoni merényletekben a három támadón kívül. A rendőrség azt feltételezi, hogy hárman követték el a terrorcselekményeket, többen nem voltak. A rendőrség az első riasztás után 8 perccel végzett velük.

Eleinte úgy tűnt, hogy a támadók öngyilkos merénylők által használt mellényt viseltek, de kiderült, hogy nem így van. Közösségi portálokon vasárnap hajnalban megjelent egy fotó, amelyen két, földön fekvő ember látszott, mellettük fegyveres rendőrök. Az egyik fekvő férfi ruházatára fémflakonoknak látszó tárgyak voltak erősítve. A Sun című napilap értesülése szerint a támadók bádogpalackokból házilag készített mellényt viseltek, hogy megvédje őket a késszúrásoktól. Feltehetően ezekről a mellényekről hitték először azt, hogy robbanóanyagot tartalmazhatnak.

48 sérült 5 kórházban

Peter Rhodes, a mentőszolgálat egyik igazgatóhelyettese arról tájékoztatott arról, hogy 48 sebesültet szállítottak 5 londoni kórházba, több embert pedig könnyebb sebesülésekkel a támadások helyszínén láttak el.

Magyar sérültről, áldozatról egyelőre nem érkezett hír – jelentette be vasárnap reggel Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. Segítséget sem kért eddig senki a londoni magyar nagykövetségen.

Theresa May kormányfő elnökletével vasárnap délelőtt összeül a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top