Aktuális

Medvét gázolt a vonat Székelyföldön

Elgázolt egy medvét a vonat a székelyföldi Sepsibodok vasútállomásán. A halott medve párja addig ült a tetem mellet, míg az emberek el nem kergették.

Nem sokkal éjfél után egy 8-9 éves, mintegy kétszáz kilós hím medvét gázolt el egy tehervonat a székelyföldi Sepsibodok vasútállomásán. Az elgázolt medve tetemét pár percig még a helyszínen őrizte egy másik nagyméretű medve, mely csak a helyszínre érkező rendőrök és helybéliek zajkeltésére hagyta el az állomást. 

Sepsibodokon ütötte el a medvét egy tehervonat

A múlt héten a szomszédos Oltszemen ütött el egy medvebocsot a vonat. A hasonló esetek nem ritkák olyan helyeken, ahol a vasúti pálya az erdő mellett halad, és a fák közül kilépő állat nem veszi észre a vonat közeledtét. Viszont a sepsibodoki vasútállomás kilométerekre van az erdőtől.

A székelyek tehetetlenek a medvékkel szemben, mert azok védett állatok, így csak kiabálni tudnak rájuk, lelőni nem szabad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top