Aktuális

Felfüggesztett börtönt kapott Csábi Bettina

Gabonával üzletelő adócsaló bűnszervezet ügyében hirdetett ítéletet kedden a Kecskeméti Törvényszék. A kilenc vádlottból négyen – köztük Csábi Bettina korábbi ötszörös ökölvívó- és kick-boksz világbajnok – csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, öt embernek viszont le kell ülnie a büntetését.

A vádlottakat általában folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettében és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek dr. Hadnagy Ibolya büntetőtanácsa. A legsúlyosabb kiszabott büntetést az elsőrendű vádlott, Koller István kapta: őt 4 év 6 hónap börtönre és 16,6 millió forint vagyonelkobzásra ítélték – részletezi a Baon.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint Koller István, valamint volt felesége, Csábi Bettina (ő a másodrendű vádlott) és az ügy harmadrendű vádlottja, B. Hajnalka még 2010 nyarán állapodtak meg abban, hogy bűnszervezetben dolgozva, szlovák gazdasági társaságok felhasználásával nettó áron gabonát vásárolnak Romániában, amelyet aztán Magyarországon belföldi áruként értékesítenek. A  közösségi beszerzés keretében Romániában megvett áru vevői bajai és Baja környéki gabona-nagykereskedő gazdasági társaságok voltak, amelyek az ellenértéket banki úton egyenlítették ki.

Felfüggesztett börtönt kapott Csábi Bettina

Az ügyészség úgy vélte, a vádlottak célja az adózatlanul behozott és Magyarországon értékesített gabona után a belföldi értékesítést terhelő áfa meg nem fizetése volt. Ennek érdekében a belföldi vásárlás látszatát keltve a beszerzést terhelő áfát levonták az értékesítést terhelő áfából, és valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz. 

2014 májusában Csábi Bettina, a jogi egyetemet végzett korábbi ökölvívó- és kick-boksz világbajnok azt vallotta, hogy nem bűnös. Mint mondta, a gabonaforgalmazáshoz neki nem volt semmi köze, ezt cégükben volt férje végezte. Hangsúlyozta, hogy Koller Istvánhoz tartoztak a könyveléssel, adóbevallással kapcsolatos teendők is, és Csábinak a gabonaforgalmazásról nem volt érdemi tudomása, nem látta át, hogy melyik tétel honnan jött, hova került eladásra.

Csábi Bettinától a vádhatóság 147 milliós vagyonelkobzást kezdeményezett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top