Aktuális

Veronai buszbaleset: lezárta a nyomozást az olasz ügyészség

Lezárta a nyomozás az olasz ügyészég a veronai buszbaleset ügyében, és a jegyzőkönyvet átadta a milánói főkonzulátusnak.

Befejezte és lezárta a tizenhét halálos áldozattal járó veronai buszbaleset ügyében indított nyomozást az olasz ügyészség. A nyomozás jegyzőkönyvét a milánói főkonzulátusnak átadta, a külképviselet pedig a lehető legrövidebb időn belül továbbítja a jogsegélykérelemben érintett kecskeméti ügyészségnek – tudatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Ezzel a veronai buszbaleset utolsó külügyi vonatkozású folyamata is lezárult.

Az olasz nyomozóügyészség szerint a veronai buszbalesettel kapcsolatos nyomozás azért tartott hosszabb ideig a vártnál, mert a tragédia napján hivatalban lévő ügyészt időközben áthelyezték, és a nyomozással másik ügyész kezdett foglalkozni.

A veronai buszbaleset január 20-án éjjel történt, a buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten életüket vesztették – írja a Hirado.hu.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top