Aktuális

Isteni nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark oroszlán hármasikrei

A két nőstény és egy hím kölyök januárban jött világra, és eddig babonából nem nevezték el őket. Most a látogatók segítségével kaptak nevet. Nem is akármilyet!

A gondozók a több száz beérkezett javaslatból választották ki a három, januárban született fehér oroszlánkölyök nevét, akik eddig babonából nem kaptak még nevet. A látogatók születésük óta szavazhattak a park hivatalos közösségi oldalán és a honlapon is arra, milyen nevet viseljenek majd a kölykök.

“Mivel a hím kölyök már az első napjaitól kezdve kirítt testvérei közül, nem csak méretével, hanem viselkedésével is – fenséges mivoltára utalva a Marcus nevet kapta. Marcus Aurelius római császár után. A két kis macskahölgy pedig, mivel élőhelyükön Dél-Afrikában isteni küldöttként tekintettek rájuk a múltban az őslakosok, a római mitológia két, élőlényeket védelmező istennőjéről, Flóráról és Faunáról kapták a nevüket” – olvasható a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán.

A parkban 2015 óta él egy fehéroroszlán-pár, Binti és Inkosi. A ritka színváltozatú állatok a dél-afrikai, más néven krugeri oroszlán alfaj egyik populációjához tartoznak, és csak Dél-Afrikában, Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek. Világos színük a rejtőzködést segíti, mert ezt a régiót a fehér homokos folyómedrek, valamint a magas fű jellemzi.

A krugeri oroszlán egyike Afrika legtitokzatosabb állatainak, hiszen évszázadokon keresztül csak sejteni lehetett létezésüket. Élőhelyük, Timbavati azt jelenti, “a hely, ahol a csillagoroszlánok lejöttek”.

Olvass még többet az oroszlánokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top