Aktuális

Ez történik ma, Talmácsi Gábor születésnapján

Budapesten vasárnap reggel 04:50-kor kel fel a Nap, és 20:33-kor nyugszik. Talmácsi Gábor szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 28.

Ezen a napon történt:

1867-ben a Magyarország című kormánypárti lap e napi számában megjelenik Kossuth Lajosnak Deák Ferenchez írott, a történelemben Cassandra-levélként ismert nyílt levele. 1981-ben Talmácsi Gábor szülinapja. 1987-ben Mathias Rust a 19 éves német sportrepülő Cessna-172 típusú gépével kijátssza a szovjet légvédelmet, és leszáll Moszkvában a Vörös térre. 2002-ben a Mars Odyssey űrszonda nagy mennyiségű hidrogént talál a Marson.

Ez történik ma, Talmácsi Gábor születésnapján

A nap mottója:

Az élettelen dolgoknak, a szervetlen dolgoknak is megvan a maguk energiája.

Adam Foulds

Névnap:             

Május huszonnyolcadika Csanád, Emil, Agmánd, Agrippa, Bod, Germán, Kara, Karád, Karcsa, Perjámos, Uránia, Vilhelmina, Viliam, Vilma, Vilmos napja.

Május huszonnyolcadikán született:

Ian Fleming író, Fehér Anna színésznő, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Kylie Minogue énekesnő és Talmácsi Gábor motorversenyző.

Időjárás:

Derült, napos, száraz idő várható. A keleties szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “Ma meg kellene keresned, hogy mi a számodra legjobb feszültségkezelő technika. Könnyen lehet, hogy ez valamilyen sport lesz”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top