Aktuális

Komoly bajba került a Balatonon egy kishajó és egy csónak

Vitorlás kishajón és csónakban tartózkodóknak segítettek épségben partot érni a balatonfüredi vízirendőrök szombat délután.

A balatonfüredi vízi rendőrök a járőrhajójukból észlelték, hogy az Alsóőrs előtti vízterületen, körülbelül 1500 méterre a kikötőtől egy vitorlás kishajóról segítséget kérnek – számolt be a police.hu.

Ez is érdekelhet Megnézem

A rendőrök a hajóhoz érve megállapították, hogy a hajó beépített motorja elromlott, és a vitorlával történő biztonságos behajózás a kikötőbe nem volt megoldható. A vízi rendőrök a hajót – a rajta tartózkodó két személlyel együtt – az alsóörsi kikötőbe vontatták. A mentés során I. fokú viharjelzés volt érvényben a Balatonon.

Még aznap délután további munkájuk akadt a balatonfüredi vízi rendőröknek: ezúttal a tihanyi kikötő előtti vízterületről mentettek, mert körülbelül 150 méterre a kikötőtől egy elektromos meghajtású csónak akkumulátora lemerült és a rajta lévő két személy nem tudott azzal tovább haladni. A rendőrök a meghibásodott csónakot a szolgálati kisgéphajóval vontára vették és a kikötőben biztonságba helyezték. A viharjelző rendszer a mentés során alapon volt.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top