Aktuális

Nevetséges büntetést kapott a kutyát kilövő vadász

Ítélet született annak a vadásznak az ügyében, aki kilőtt egy kutyát a mátyásföldi repülőtér közelében. A vadász 25 ezer forintos pénzbírságot kapott, engedélyét megtarthatja.

Megszületett az ítélet annak a vadásznak az ügyében, aki még februárban lőtt le egy póráz nélkül sétáló kutyát a mátyásföldi repülőtéren. A kutya kilövéséről mi is beszámoltunk, kiderült, hogy a kutya csak 50 méterrel sétált gazdája előtt, amikor a vadász egy magaslesről kilőtte.

Az Index azt írja, hogy a vadász nem tudta megkülönböztetni a kutyát egy rókától, azért durrantotta le. A kutya gazdája szerint a vadásznak inkább “viszketett az ujja a ravaszon”, és ezért lőtte ki a kutyáját, meg sem próbálta felkutatni az eb gazdáját, ahogy azt a vadászati törvény előírja.

A vadász ellen zajló vizsgálat kiderítette, hogy a kilőtt kutya nem űzött vadat, így a kilövés teljesen indokolatlan volt. Ám mivel a vadásznak minden papírja rendben volt, és az elmúlt két évben nem követett el szabálysértést, ezért 25 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki rá.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top