Aktuális

Egy ausztrál férfi halálra vert egy turistát egy budapesti hostelben

Egy 27 éves ausztrál férfi tavaly márciusban egy VII. kerületi hostelben vert halálra egy szintén külföldi turistát. A férfi olyan erővel ütötte a földre került embert, hogy eltört a keze. Végül ez vezette nyomra a rendőröket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya eljárást folytatott halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves ausztrál fiatalember ellen. 

H. Johnathan 2016. március 25-én hajnalban egy VII. kerületi hostelben szólalkozott össze egy 46 éves új-zélandi férfival. A vitatkozás tettlegességig fajult, és az ausztrál fiatalember ököllel kezdte verni a másik külföldit. A bántalmazást akkor is folytatta, amikor az új-zélandi férfi már a földre került, és olyan erővel ütötte vitapartnerét, hogy közben a gyilkos saját keze is eltört.

Az új-zélandi férfi halálát másnap délután a hostel egyik alkalmazottja jelentette be a rendőrségre. 

A két külföldi nem ismerte egymást, az ausztrál munkát vállani jött, az új-zélandi pedig turistaként volt Magyarországon. 

A feltételezett elkövetőt a rendőrök egy budapesti kórházban fogták el, ahova a törött keze miatt ment be. A 27 éves férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top