Aktuális

Ez történik ma, Helena Bonham Carter születésnapján

Budapesten péntek reggel 04:53-kor kel fel a Nap, és 20:30-kor nyugszik. Helena Bonham Carter szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 26.

Ezen a napon történt:

1966-ban Helena Bonham Carter szülinapja. 1980-ban Farkas Bertalan, az első – és eddig egyetlen – magyar űrhajós a Szojuz–36 fedélzetén elindul a világűrbe. 2011-ben a szerb biztonsági szolgálat letartóztatja a délvidéki Nagybecskerek közelében található Lázárföldön, egyik rokona családi házában Ratko Mladicsot, az egykori boszniai szerb hadsereg népirtással vádolt főparancsnokát.

Ez történik ma, Helena Bonham Carter születésnapján

A nap mottója:

Az a baj, hogy nem vesszük észre, hogy repülnek az évek. (…) Bár kit érdekelnek az évek; nem vesszük észre, hogy minden változik. Tudjuk, hogy minden változik, gyerekkorunktól arra tanítanak, hogy minden változik. Számtalanszor láttuk saját szemünkkel, hogy minden változik, ugyanakkor teljességgel képtelenek vagyunk észrevenni azt a pillanatot, amikor a változás végbemegy, vagy nem ott keressük a változást, ahol kellene.

Arkagyij és Borisz Sztrugackij

Névnap:             

Május huszonhatodika Fülöp, Aladár, Berengár, Elektra, Evangelina, Evelin, Filip, Gyöngyvér, Nyék és Szemere napja.

Május huszonhatodikán született:

Helena Bonham Carter színésznő, Bárdy György színész és Horst Tappert színész.

Időjárás:

A többórás napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható, helyenként zápor, főként keleten zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a pénteki horoszkóp: “Mintha ma egész nap rosszkor lennél rossz helyen. Bárhol is vagy, azt gondolod, hogy most éppen valahol máshol kellene lenned”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top