Aktuális

Rejtély, kik haltak meg a Mount Everesten

A nepáli hatóságok már nem biztosak abban, hogy létezik az a négy halott hegymászó, akit egy serpa mentőcsapat vélt látni a hét elején a Mount Everest legmagasabban fekvő, 4-es jelzésű táborában egy sátorban.

Mintegy 30 alpinista mászta meg csütörtökön a Mount Everestet, a világ legmagasabb hegyét, de egyikük sem jelezte, hogy látta volna a holttesteket – mondta az idegenforgalmi minisztérium illetékese, Durga Dutta Dhakal az MTI híre szerint. 

Az illetékes szerint annyi bizonyos, hogy a mostani expedíciók tagjai közül senki sem hiányzik, és ha a halottak egyáltalán léteznek, akkor a tavalyi szezonból maradhattak vissza. A rejtélyes holtakat látni vélő serpák egy halott szlovák hegymászó holttestéért mentek fel a 7950 méteren fekvő 4-es táborba, és már eljöttek onnan.

Az idei tavaszi, szokatlanul hideg, szeles és csapadékos mászószezon eddig hat halálos áldozatot követelt a 8848 méteres Mount Everesten, de a tragikus mérleg elérheti a 10-et is, ha a látni vélt halottak valóban léteznek.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top