Aktuális

Bűnszervezetet küldtek börtönbe Kecskeméten

Tizenöt tagú embercsempész bűnszervezetet juttatott börtönbe a kecskeméti bíróság.

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte az embercsempész bűnszervezet tizenhárom tagját, másik kettőt pedig pénzbüntetéssel sújtott csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság. A magyar, szerb, szír és tunéziai állampolgárok bűnszervezetét az elsőrendű vádlott, egy szír–magyar kettős állampolgárságú férfi irányította. 

A bűnszervezet 2013 májusa és novembere között Magyarországon keresztül embereket csempészett elsősorban Ausztriába és Németországba. A hierarchikusan felépített szervezetbe tagozódtak a szervezéssel, koordinálással és a menekültek szállításával foglalkozó vádlottak. A haszon elosztását a szír–magyar férfi intézte és szabályozta.

A Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője szerint az ügy azon részleteit, hogy fél év alatt hány embert csempésztek Magyarországon keresztül, és ezzel mekkora haszonra tettek szert, már nem lehetett rekonstruálni.

A bíróság tizenhárom vádlottat 1 év 8 hónap és 3 év 6 hónap közötti börtönbüntetésre ítélt – közülük kilencet bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt –, két férfit pedig pénzbüntetéssel sújtott. Az egyik vádlott az eljárás során meghalt.

Az ítélet három vádlott esetében jogerős, társaik ügyében másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top