Aktuális

Segwayen járőröznek a rendőrök a budai Várban – fotó

Már nem csak a turisták privilégiuma, hogy segwayre pattanjanak Budapesten, ezentúl a budai Várban ilyen járműveken teljesítenek szolgálatot a rendőrök.

Május 10. óta tesztel a rendőrség két önegyensúlyozó, kétkerekű járművet, úgynevezett segway-t. A testsúlyáthelyezéssel irányítható elektromos robogó közel 20 km/órás sebességre képes, megbirkózik az egyenetlen talajjal is, így kiválóan használható a budai Vár macskaköves, keskeny utcáin. 

Fotó: police.hu
Segwyen szolgáló járőrök a budai Várban – Fotó: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a készenléti rendőrség 10 tagját képezték ki eddig a segway használatára, amin megkülönböztető jelzés is helyet kapott. Ha beválnak a kis elektromos járművek, akkor a kocsival nehezen megközelíthető, ám turisták által kedvelt területeken vetnék be őket, mint például a Városliget, a Margitsziget, illetve vidéki üdülőközpontok. 

Így működik a Segway

Az első tapasztalatok igen kedvezőek: a turisták szívesen és bizalommal fordulnak hozzájuk kérdéseikkel, problémáikkal, és előszeretettel fényképezik a Várnegyeden átsuhanó elektromos kétkerekűeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top