Jogsértések miatt kapott durva bírságot az OTP

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A Magyar Nemzeti Bank több jogsértést és hiányosságot tárt fel az OTP Alapkezelőnél, a milliós bírságot is kiszabta már.
Írta: | 2017. 05. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Magyar Nemzeti Bank 35 millió forint összegű bírságot szabott ki az OTP Alapkezelőre a társaságnál feltárt kockázat-, likviditás- és befektetéskezelési jogsértések miatt.

A jegybank hiányosságokat tárt fel a befektetési döntések meghozatalának és végrehajtásának ellenőrizhetőségével kapcsolatban. Problémák merültek fel az OTP Alapkezelőnél a befektetési alapok likviditáskezelésével kapcsolatosan, a befektetés- és portfóliókezelés gyakorlatában, és alkalmatlannak találták a limitsértések megakadályozását célzó és a kockázatkezeléshez kötődő mérési folyamatokat is.

Az MNB tájékoztatása szerint a bírság összegének meghatározásakor súlyosító körülménynek számítottak a feltárt rendszerszintű hiányosságok, azok kockázatossága, illetve az OTP Alapkezelő jelentős piaci részesedése.

Enyhítő körülményként vették figyelembe az alapkezelő együttműködő magatartását, már a vizsgálatkor több intézkedést tettek a hiányosságok felszámolására, és átfogó intézkedési tervben mutatták be a további lépéseket.

Az MNB határozatában kiszabott 35 millió forintos bírság mellett kötelezte az OTP Alapkezelőt a hiányosságok megszüntetésére, a jogszabályszerű működést támogató intézkedések megtételére. Az OTP Alapkezelőnek 60 napon belül kell eleget tennie a jegybanki határozatban foglaltaknak.

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus