Aktuális

Egy magyar tanárnő tanítványa az egyik manchesteri áldozat

Manchester közelében, Chorley-ban, egy általános iskolában dolgozik az a magyar tanárnő, akinek meghalt az egyik diákja a hétfőn éjjel történt manchesteri robbantásban. A pedagógus beszámolója szerint az iskolájából legalább 15 diák ott volt a merénylet helyszínén.

Cservenák Mária a Délmagyar.hu-nak mondta el, hogy a manchesteri terrortámadás áldozatai között van az egyik 18 éves diákja, Georgina Callander, aki már a kórházba szállítása után hunyt el. 

A tanárnő Manchester közelében, Chorley-ban, egy általános iskolában dolgozik, ebből az intézményből elmondása szerint legalább 15 diák volt ott Ariana Grande koncertjén a Manchester Arenában, amikor a merénylet történt. Máriának egy másik tanítványa súlyosan megsérült a támadásban.

A pedagógus beszámolt arról is, hogy az iskolaigazgató reggel e-mailben értesítette a tanári kart a történtekről, a gyerekekkel pedig egész nap pszichológusok foglalkoznak.

A Manchesterben élő magyarok szerint kisebb káosz van

A cikk szerint a manchesteri magyarokat tömörítő Facebook-csoportban egymással osztják meg a terrortámadást követően a tapasztalataikat a kint élő magyarok. Többen arról számoltak be, hogy a merényletet követően a tömegközlekedés szinte teljesen leállt, taxit sem lehetett fogni. Délutánra minden iskola elé rendőröket állítottak Manchesterben. De nemcsak a terrortámadás helyszínén, máshol is érezhető volt a készültség. Egy magyar nő egyhetes szabadságát töltötte itthon, Algyőn, kedden hajnalban utazott vissza a Glasgow melletti Coatbridge-be. Akkor még nem tudta, mi történt, így nem értette, miért van tele a repülőtér terrorelhárítókkal. Arról írt, hogy most az útlevélkezelők alaposan kikérdezték, arról faggatták, hogy mivel foglalkozik, mióta él Skóciában, holott az előtt ilyen kihallgatás még soha nem történt vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top