Aktuális

Becsajozott Sophie, a borsodi bagoly, aki macskaként éli az életét

Bóbita tegnap érkezett meg új családjába, és bár a cicákkal már most jól kijön, leendő szerelmét egyelőre még csak messziről méregeti.

Sophie-ról, a magát macskának képzelő, maláj erdei bagolyról tavaly nyáron írtunk először. A különleges madár Breznai Annamáriának, a Miskolci Egyetem tanárnőjének büszkesége, akit az egyik monori kisállatbörzén látott meg először. “Volt a szemében valami különleges, valami nagyon emberi, ami megfogott” – mondta Annamária arra, miért fogadta örökbe a baglyot úgy, hogy korábban nem volt tapasztalata madarakkal.

Az újsütetű gazdi elárulta azt is, hogy az örökbefogadáskor leginkább attól tartott, hogyan fogadja majd Sophie-t öt maine coon cicája. Szerencsére felesleges volt aggódnia: a kis csapat és Sophie gyorsan összebarátkoztak. Olyannyira, hogy a bagoly egy idő után már úgy viselkedett, mintha ő is egy lenne a cicák közül.

Azt gondolja, hogy ő is macska, vagy hogy a macskák igazából ügyetlen, szárny nélküli baglyok. Akárhogy is, az teljesen egyértelmű, hogy azonosságot érez velük, és mivel ez nem akadályozza őt a mindennapokban, sőt boldog így, meghagyjuk ebben a tudatban.

Alapos fürdéssel készült a nagy találkozásra

És bár Sophie alapvetően jól érezte magát a bársonytalpúak társaságában, Annamária tartott attól, hogy társaság nélkül a bagoly előbb-utóbb boldogtalanná válik majd. Tavaly nyáron úgy döntött, magához vesz egy másik baglyot is. A népes társasághoz 2016 augusztusában csatlakozott Mr. Darcy, a pápaszemes bagolyfióka, aki alig néhány hét alatt belopta magát Sophie szívébe.

“Igazi bagolybarátság az övék. Pár hét elteltével már mindenütt együtt bámészkodtak, és játékosan csipkedték egymást” – írta akkor Annamária. Azóta közel egy év telt el. Sophie-ról időközben kiderült, hogy hím, így Annamária következő céljuknak azt tűzte ki, hogy párt talál az ország első számú maláj erdei baglyának.

Ez a bizonyos pár, vagyis a maláj erdei bagoly tojó, Bóbita, tegnap érkezett meg Annamáriáék otthonába. Sophie lelkiismeretesen készült, alaposan megfürdött, mielőtt leendő párja megérkezett volna:

 

Bóbita egyelőre a cicákkal barátkozik

“Jól telt az első éjszaka. Bóbita nem fél a cicáktól, se a baglyoktól. Viszont még nem emberbarát” – írta Annamária az első éjszaka után, majd hozzátette, Sophie és Darcy egyelőre még tartózkodóak, messziről figyelik az új jövevényt.

Kép forrása: Facebook/Chats de Sophie Maine Coon Cattery
Kép forrása: Facebook/Chats de Sophie Maine Coon Cattery

Olvass még többet Sophie-ról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top