Aktuális

Zátonyra futottak a drogcsempészek, majd eltűnt a kokain fele

Megugrott a droghasználat egy 400 fős szigeten, miután kokaincsempészek hajótörést szenvedtek nem messze a parttól.

Hajótörést szenvedett egy jacht Francia-Polinéziában, utasait a parti őrség megmentette, ellátta – majd letartóztatta. Utóbbit azért tette, mert a spanyolok féltonna kokaint szállítottak a hajón, igaz, a hatóságok ennek csak a felét tudták lefoglalni. 

Amikor rendőrt hívtak a kigyulladt jachthoz, akkor a spanyol legénység két tagját is letartóztatták. Azóta sem tudják a rendőrök, hová tűnt a féltonnányi kokain jelentős része, ugyanis csak 237 kilót sikerült lefoglalniuk. 

Sejtéseik vannak, ugyanis a közeli atoll lakói között megugrott a droghasználat, így sejthető hogy a hiányzó kokaint Faatie atoll lakói húzták be maguknak. A polgármester értesítette is a rendőröket arról, hogy igencsak megnövekedett a droghasználat a szigeten, ám a kábítószert eddig nem találták meg. A rendőrség szerint fiatalok csaptak le az illegális szállítmányra, s a drogot elásták valahol az atollon.

BBC

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top