Aktuális

Lappangó szupervírust fedeztek fel, durvább a Wanna Cry-nál

Még le sem csengett a Wanna Cry nevű zsarolóvírus terjedése, máris egy újabb, még veszélyesebb vírussal riogatnak a számítástechnikai szakemberek.

Új, a Wanna Cry vírusnál még pusztítóbb fenyegetésre figyelmeztet egy horvát techcég munkatársa. Az új vírus neve “EthernalRocks”, ez egy trójai féreg, így a harcot is nehezebb vele felvenni. S bár ugyanazt a Windows biztonsági rést használja ki, mint a Wanna Cry, hálózati féregként működik, tehát elég csak egy gépet megfertőznie, és már terjed is tovább.

A vírus önmaga nem okoz kárt, nem zárol fájlokat, nem toboroz gépeket a botnetbe, de sebezhetővé teszi a távoli hozzáférések számára, így bármikor bevethető egy fertőzés – írja a 24.hu.

Az új fertőzésnek nincs gyenge pontja, a felhasználó észre sem veszi, hogy a féreg a gépén van: nem kap üzenetet a felhasználó, a vírus csendben rejtőzködik, és arra vár, hogy valaki bevessen banki trójait vagy egy zsarolóvírust a szélesre tárt hátsó kapun.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top