Aktuális

Vadiúj bírságot eszeltek ki a magyar autósok érdekében

Új rendszert telepít bizonyos helyekre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amellyel a teher-, illetve a személygépkocsik terhelését ellenőrizhetik anélkül, hogy a járműveknek egy pillanatra is meg kellene állniuk.

Tengelysúlymérő hálózatot telepít a főutak és autópályák sávjaiba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amellyel a teherautók és a személygépkocsik tengelyterhelését menet közben tudják ellenőrizni. Az aszfaltba építik a szenzorokat, amelyek a járművek súlyát mérik, a telepített kamerák pedig fényképet készítenek az elhaladó autókról. A szenzorok beazonosítják a rendszámot, a kategóriát, a tengelyszámot és még az autók sebességét is – írja a Vezess.hu.

A túlsúlyos járművek minden esetben bírságot kapnak, amelyet közvetlenül a gépjármű üzembentartójának postáz az NFM. A minisztérium nem bevételeit szeretné növelni a hálózat kiépítésével, célja a jogkövető magatartás előremozdítása.

Egy 8 éves kormányrendelet szerint a túlsúlyos járművek üzemeltetőit 30 ezertől 500 ezer forint bírságra is büntethetik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top