Aktuális

Változtatnának az életpályamodellen a tanárok

A kezdő pedagógusi béreket lassan utoléri a minimálbér.

Beleszámítaná 10 év gyakorlat után a gyest és a gyedet is a pedagógusi előmenetelbe a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK), emellett pedig az intézményvezetői életpályamodell bevezetését is javasolni fogják – mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Péter, a szervezet elnöke. 

Emlékeztetett arra, hogy a vetítési alap – amelyből a tanári béreket számítják ki – 2014 óta nem változott, a kezdő pedagógusi béreket lassan utoléri a megemelt minimálbér, illetve a garantált bérminimum.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár a lap érdeklődésére elmondta: akár már napokon belül megjelenhet a tankerületi tanácsok megalakulását, illetve a köznevelési kerekasztal jogszabályi hátterét szabályozó rendelet. (A tankerületi tanácsok a Klebelsberg Központ tankerületi központjainak és a helyi szervezeteknek az egyeztető fórumai, amelyek létrehozását először januárra ígérték.)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top