Aktuális

Melania Trump furcsa mozdulatán ámul a világ

Donald Trump és felesége, Melania hétfő reggel Izraelbe érkezett az amerikai elnök első külföldi körútja során. A kamerák előtt azonban olyasmi történt, ami miatt most a fél világ azt találgatja, mi lehet a feszültség oka az elnöki pár tagjai között.

Melania Trump nem először ad olyan jeleket, mintha közte és Donald Trump között nem lenne minden tökéletesen rendben. Az amerikai first lady az idén január 20-án megtartott elnöki beiktatáson sem érezte magát túl komfortosan: Donald Trump ugyanis nem várta meg, hogy felesége is kiszálljon az őket szállító autóból és Melaniát hátrahagyva köszöntötte az őket váró Barack és Michelle Obamát. Ezután több millió tévénéző is szemtanúja lehetett, amikor Melania arcáról széles mosolya másodpercek alatt eltűnik, amint férje elfordul tőle. Egy testbeszédszakértő akkor azt mondta, hogy Trump tárgyként kezeli a feleségét.

Melania Trump férje beiktatásán - A képsor, ami bejárta a világot
Melania Trump férje beiktatásán – a képsor, ami bejárta a világot

Az elnöki pár viszonya most sem tűnt túl rózsásnak: a Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren készült felvételek tanúsága szerint a Benjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és felesége társaságában a vörös szőnyegen vonuló Donald Trump odanyújtja kezét a mögötte fél lépéssel haladó feleségének. Melania Trump azonban félreüti férje kezét, aki ezután zavarában a nyakkendőjét kezdi el igazgatni.

Melania Trump videója futótűzként terjed

A Fehér Ház egyelőre nem reagált az esettel kapcsolatos újságírói megkeresésekre, azonban a reptéren készült felvételek gyors iramban terjednek az interneten. A YouTube videomegosztón is már több tucat változatban látható a Melania Trump videója, Twitteren pedig még jobban terjed, a Háárec izraeli napilap Twitter-csatornájára felkerült felvételt mostanra több mint 44 ezren osztották meg.

Tény, hogy a későbbi felvételeken már kézenfogva is látható az elnöki pár, így érkeztek meg többek között a jeruzsálemi Szent Sír-templomba is. Elképzelhető, hogy csak egy véletlenről van szó, de az is lehet, hogy szándékos volt a mozdulat és az elnöki PR-tanácsadók beszéltek Melania Trump lelkére, hogy a továbbiakban ne hozza kellemetlen helyzetbe a férjét. De az sem elképzelhetetlen, hogy azt gondolta, a helyi protokoll szerint nem lenne illendő kézen fogva sétálni, mivel az izraeli miniszterelnök és felesége sem fogták meg egymás kezét.

Melania Trump beszédes tekintete (Fotó: Getty Images)
Melania Trump beszédes tekintete (Fotó: Getty Images)

Ez azért sem elképzelhetetlen, mert a CNN értesülései szerint Netanjáhu és Trump találkozója elején a két vezető azzal viccelődött, hogy egyikük sem ismeri a vonatkozó protokoll-előírásokat.

“Annyi ilyen protokoll van, sosem tudjuk, mit kell csinálnuk” – tréfálkozott az izraeli miniszterelnök.
“Mi a protkoll? Önnek van fogalma erről?” – kérdezte Trump.
“Ki tudja ezt?” – válaszolta nevetve Netanjáhu.

A szlovén származású first ladyről legutóbb áprilisban került fel egy olyan felvétel a videomegosztó oldalakra, amelyen egy kézmozdulatával jelzi férjének, hogy az amerikai himnusz ideje alatt a szívére kellene tennie a kezét. Ez egyébként a Fehér Ház hagyományos húsvéti tojásgurítási versenye előtt történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top