Aktuális

Manchesteri terrortámadás: 22 halott, 50 sérült

Pokolgép robbant Manchesterben Ariana Grande koncertjén, a rendőrség terrortámadásként kezeli az ügyet. A támadás halálos áldozatainak száma 22-re emelkedett a korábbi 19-ről, körülbelül ötvenen sérültek meg. A halottak között gyerekek is vannak. A rendőrség kedd reggeli bejelentése szerint a terrortámadást egy férfi követte el egy nála lévő pokolgéppel, ő maga is meghal.

22 halálos áldozata és 50 sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merényletnek. A merénylet Ariana Grande amerikai popénekesnő, tinibálvány telt házas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal volt, köztük gyerekek is.

A sérülteket 6 manchesteri kórházban kezelik. 

Manchesteri robbantás: egyetlen elkövető

A rendőrség jelenleg terrorcselekményként kezeli a történteket. A hatóságok kedd reggeli bejelentése szerint a merényletet egy férfi követte el egy nála lévő pokolgéppel, ő maga is meghal. Abban egyelőre nem biztos a rendőrség, hogy az illető egyedül hajtotta-e végre a támadást, vagy voltak segítői. 

(MTI/AP/PA/Peter Byrne)
(MTI/AP/PA/Peter Byrne)

A manchesteri rendőrség szorosan együttműködik az országos terrorelhárító rendőri hálózattal és a brit hírszerző szolgálatokkal. A manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik főpályaudvara, a Manchester Victoria Station. A hatósági tájékoztatás szerint a robbantás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Magyar áldozatról egyelőre nem tudni 

Folyamatban van az áldozatok azonosítása, így még nem tudni, van-e magyar érintettje a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merényletnek” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán kedden. Szijjártó Péter közölte, a magyar nagykövetségen várják azok hívását, akiknek rokona, ismerőse ott volt a koncerten, és most nem tudják vele felvenni a kapcsolatot.

A magyar kormány határozottan elítéli a támadást, részvétét fejezi ki az áldozatok családjának, és mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek.

Terrortámadás Manchesterben: 22 halott, 50 sérült

Felfüggesztik a kampányt

A Theresa May miniszterelnök vezette Konzervatív Párt a hétfő éjszakai manchesteri robbantás miatt felfüggeszti választási kampányát. Theresa May a feltételezett merénylet után úgy nyilatkozott, hogy a kormány igyekszik minden részletet megtudni “arról, amit a rendőrség megdöbbentő terrortámadásként kezel”. A miniszterelnök egyúttal részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

 

Manchesteri robbantás: Ariana Grande “összetört”

“Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek” – reagált kedd hajnalban a közösségi médiában Ariana Grande amerikai popénekes a hétfő esti koncertje végén Manchesterben történt robbanásra.

A 23 éves amerikai énekesnő koncertjének végén egyelőre ismeretlen eredetű robbanás rázta meg a Manchester Arena előcsarnokát.

Minden idők legsúlyosabb merénylete Nagy-Britanniában

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. A támadásnak a rendőrrel együtt 5 halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top