Aktuális

Manchesteri robbantás: a koncertező Ariana Grande összetört a hír hallatán

A Manchester Arena előterében történt merénylet az eddigi hírek szerint legalább 22 halálos áldozatot követelt. A robbantás Ariana Grande amerikai énekesnő koncertje végén történt.

A Manchester Arena bejáratánál hétfő éjjel követett el feltehetően öngyilkos merényletet egy egyelőre ismeretlen tettes. A 21.000 ember befogadására alkalmas stadionban rengeteg fiatal és gyerek is volt, mivel Ariana Grande popénekesnő különösen a tinik körében népszerű.

A Manchester Arena környéként hermetikusan lezárták a merénylet után (Fotó: MTI/AP/PA/Peter Byrne)
A Manchester Arena környéként hermetikusan lezárták a merénylet után (Fotó: MTI/AP/PA/Peter Byrne)

A Manchester Arena előterében robbantottak

A legalább 22 halottat és 50 sérültet követelő robbantást a koncert után követték el, amikor az emberek már távozóban voltak a Manchester Arena területéről. Az internetre számos videó is felkerült, amelyen jól hallható a pánikba esett emberek kiabálása. A hatóságok tájékoztatása szerint a robbantást elkövető merénylő is életét vesztette.

A brit rendőrség a jelenlegi információk alapján terrorcselekményként kezeli a történteket, Theresa May miniszterelnök pedig úgynevezett COBRA-találkozót hívott össze, amelyen a kabinet tagjai a krízis kezelését vitatják meg. A CNN és BBC hírcsatornák által megkérdezett terrorszakértők arra figyelmeztettek, hogy feltehetően nem magányos merénylőről van szó, ugyanis a robbanószerkezet összeszereléséhez komolyabb képzettségre lehetett szükség.

“Össze vagyok törve. A szívem mélyéről sajnálom, nincsenek szavak” – írta Twitter-csatornáján Ariana Grande a koncert után. A 23 éves amerikai énekesnő Dangerous Woman című albumának turnéjával járja a világot, ezzel lépett fel a Manchester Arena közönsége előtt is a robbantás estéjén.

Ariana Grande énekes-színésznő, 16 éves korában tűnt fel a 13 című Broadway-musicalben, majd a Nickelodeon tévécsatorna sorozataiban (Victorious, Sam & Cat) is szerepelt. Zenei karrierjét a Victorious filmzenéjével kezdte, majd 2013-ban kiadta Yours Truly című debütáló albumát, amely azonnal az amerikai Billboard 200 slágerlista első helyére került. Második albuma, a My Everything 2014-ben jelent meg, a lemez slágerei összesen 34 héten át voltak a Billboard Hot 100 listájának első top 10-ében. Harmadik önálló albuma, a Dangerous Woman 2016-ban jelent meg.
Ariana Grande főleg a fiatalok körében rendkívül népszerű (Fotó: Getty Images)
Ariana Grande főleg a fiatalok körében rendkívül népszerű (Fotó: Getty Images)

Ariana Grande eddigi munkásságát három American Music Awards díjjal és az MTV Video Music Awardjával ismerték el, emelllett négyszer jelölték Grammy-díjra is. A Time magazin tavaly beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. Népszerűségét kiválóan példázza, hogy regetegen követik a különböző közösségi média csatornákon. Ariana Grande Instagram-fiókja például a világ második legnépszerűbb Instagram-oldala, több mint 106 millió követővel. 

 
A Manchester Arena előterében történt merénylet áldozataival együttérzők a fenti képet osztják meg a közösségi oldalakon - a fekete szalagon látható nyuszifülek Ariana Grande színpadi megjelenéséhez
A Manchester Arena előterében történt merénylet áldozataival együttérzők a fenti képet osztják meg a közösségi oldalakon – a fekete szalagon látható nyuszifülek Ariana Grande jellegzetes színpadi jelmezének részei (Fotó: Twitter)

Arról egyelőre nincs információ, hogy az énekesnő turnéja hogyan folytatódik a Manchester Arena előterében elkövetett robbantás után. A sztár barátai, többek között Miley Cyrus és Taylor Swift is a Twitteren fejezték ki együttérzésüket Ariana Grandeval és az énekesnő rajongóival.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top