Aktuális

Tudtad, hogy ingyenes biztosítást köthetsz kullancsveszély ellen?

A kullancsok a környezet változásaihoz remekül alkalmazkodó állatok. Míg korábban egy-egy erdei kirándulásnál kellett nagyon ügyelni, hogy ruházattal vagy kullancsriasztó szerekkel megóvjuk tőlük az egészségünket, ma már egy séta is elég lehet a város csodaszép parkjában, hogy fertőzött kullanccsal térjünk haza.
Tudtad, hogy ingyenes biztosítást köthetsz kullancsveszély ellen?


Nem a fán élnek!

Elterjedt egy tévhit, hogy a kullancsok fákról “ugranak” az áldozatra. Ez nem fedi a valóságot. Ezek a vérszívók inkább a magas páratartalmú helyeket kedvelik, ahol sok a zöld aljnövényzet. Erdők, rétek, és a bizony a városi parkok is otthont adnak nekik. Így egy kutyasétáltatás, vagy a gyerekkel történő játék a dús fűben is éppoly veszélyes lehet.

Napokig is szívhatják a véred!

A kullancsok legfontosabb szerve, a Haller-szerv amely az első lábak első ízében található. Ez a szerv segíti őket a gazdatest megtalálásában. Miután megtalálták, felkapaszkodnak rá, és keresnek egy eret, hogy megkezdjék a vérszívást. Akár napokig is képesek “észrevétlenül” élni a bőrünkön, mert a nyálmirigyük olyan biológiailag aktív anyagot termel, amely lassítja a testünk válaszreakcióját az irritációra.

Hogyan fertőz?

A táplálkozásával. Miközben szívja a vérünket, a felvett folyadékból vizet juttat vissza, és így a fertőzött kórokozók belekerülnek a vérkeringésünkbe.

Tudtad, hogy ingyenes biztosítást köthetsz kullancsveszély ellen?

 Hogyan tudunk védekezni ellene?

A legjobb módszer itt is a megelőzés.

  • Elsősorban megfelelő ruházattal. A legjobb, ha zárt és szellős ruhát viselünk. Ha egy mód van rá, a szabadban a nadrágunkat tűrjük a zokniba. Ne feledjük, az aljnövényzetből támadnak, nem a fán állnak lesben. A nyitott lábbeliket kerüljük, de ha éppen szandálban vagy papucsban sétáltunk a parkban, utána alaposan nézzük meg, nem került-e rá kullancs.
  • A szabadon maradt területekre használjunk kullancsriasztó szereket. Figyeljünk a hatás idejére, és ha szükséges, permetezzük be magunkat újra.
  • A B-vitamin folyamatos szedése sajnos nem riasztja el a vérszívókat, így ebben a módszerben ne bízzunk.
  • Minden szabadban történt séta, kirándulás után nézzük át egymás testét. Különösen fordítsunk figyelmet a hajlatokra, és a hajas fejbőrre.
  • KÖSSÜNK INGYENES BIZTOSÍTÁST !
    A kullancsveszély biztosítás abban az esetben térít, ha bizonyíthatóan kullancs által okozott fertőzésben betegszünk meg. A biztosítási összeg segít fedezni a gyógyszerek költségét. Amint az ingyenes időszak lejár, a szolgáltatás egész egyszerűen megszűnik.
    A kullancsveszély biztosítás a családra is érvényes! A biztosítás a szerződőre és a vele egy háztartásban élőkre – felnőttekre és gyermekekre – egyaránt kiterjed.

 

Milyen betegségeket terjeszt a kullancs?

A vérszívók számos betegséget terjesztenek, de a legveszélyesebb a Lyme-kór, amely ellen egyelőre nincs védőoltás. Forduljunk orvoshoz, ha a csípés helyén kokárda alakú bőrpír jelentkezne. Korai szakaszban antibiotikummal sikeresen gyógyítható. Később, idegrendszeri panaszokat, izomfájdalmakat, ízületi fájdalmakat okoz, ami akár bénulásig is vezethet.

Az agyvelőben és az agyhártyában okozott gyulladás a másik nagyon veszélyen betegség, amit a kullancsok terjesztenek. A központi idegrendszer támadása lázzal, végtagfájdalommal jár, amelyek súlyosbodnak. Védőoltással védekezhetünk ellene. Mindkét betegség lehet halálos is, bár nem ez a leggyakoribb.

Ha rendelkezünk a Genertel Ingyenes kullancsveszély biztosításával, betegség esetén a maximálisan kifizethető biztosítási összeg Lyme-kór, agyburok- és/vagy agyvelőgyulladás esetén 20.000 Ft, halál esetén pedig 1.000.000 Ft

 

Köss biztosítást itt  és vegyél részt a nyereményjátékunkban és nyerj túrahátizsákot! >>>

 

A biztosítás egy teljes évre szól, az időszak lejártát követően nincs semmi dolgod, egyszerűen megszűnik a szolgáltatás.    
          
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top