Aktuális

Adjkirály: beteg gyereket nevelő család került bajba

Brandon karok nélkül született. A 14 éves fiú jól mozog, mindent megtanult, még írni is tud a lábával, sőt szívesen focizik a környékbeli fiúkkal is. Sajnos, sem édesanyjának, sem az apukájának nincs munkája, ezért minden segítség jól jönne a vanyarci családnak.

Talán emlékeznek még Erzsóra, aki Vanyarcon él, és rászoruló gyerekekkel foglalkozik délutánonként. Brandon családjára ő hívta fel az adjkirály! figyelmét, ugyanis Brandonék nagyon rossz helyzetbe kerültek: az apuka elveszítette az állását, és a betegsége miatt ez a helyzet csak hónapok múlva változhat meg, jelenleg ugyanis egy műtétre vár, és nagyon nehezen tud járni.

Adjkirály!: Beteg gyereket nevelő család kért segítséget

A család három gyerekről gondoskodik: Brandon hét közben egy bentlakásos iskolában tartózkodik, ő hétvégén jön haza, meg akkor, ha beteg, de másik két testvére folyamatosan a szülőkkel van. Cristofer Erzsóhoz jár délutánonként korrepetálásra, az éles eszű gyereknek komoly tanulási nehézségei vannak.

“Cristofert annyira szeretem, hogy legszívesebben magamhoz venném, nagyon helyes kölyök, és a segítségemmel már elkezdett az iskolában is haladni. Tőle is sok mindent hallok az otthoni helyzetről, és sokat beszélgetek az anyukával is. Szeretnék a családon többen segíteni, mert jelenleg a gyerekek családi pótléka az egyetlen bevételük. Fogalmam sincs, hogy tudnak így lakbért fizetni, számlákat feladni és ételt tenni az asztalra. Igyekszem Brandont is a tanulásra biztatni, de ő mindig azt mondja, hogy: Mire kellek én így? Minek tanuljak? Nagyon becsülöm az anyukában azt, hogy sosem élt vissza Brandon helyzetével, sosem hivatkozott arra, hogy neki több segítségre, pénzre van szüksége, mint más családoknak. Nagyon szégyellik a szegénységet, igyekeznek leplezni, de most már nem sikerül. Hogy mire lenne szükségük? Szerintem mindenre!” – mondta el az NLCafénak Bálintné Erzsó, az adjkirály! partnere.

Adjkirály!: Beteg gyereket nevelő család kért segítséget

A legfontosabbak, amik jól jönnének a családnak:

  • Tartós élelmiszer
  • Tisztítószerek
  • Ruhaneműk
  • Cipők
  • Bútorok, berendezési tárgyak 

Aki tud bármiben segíteni a családnak, ide kattintva megteheti! 

Adjkirály!: Beteg gyereket nevelő család kért segítséget

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top