Aktuális

4000 forintot csúsztatott a rendőr nadrágzsebébe

Meg akarta vesztegetni a rendőrt, nem jött össze neki.

A Gödöllői Járásbíróság 2017. május 22-én gyorsított eljárásban börtönbüntetésre ítélte azt a vádlottat, aki egy rendőrt akart megvesztegetni. Az ítéletben a bíróság B. Gy. -t bűnösnek mondta ki  hivatali vesztegetés bűntettében, és őt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint az általa ígért 4000 forint vesztegetési pénzre vagyonelkobzást rendelt el. 

A vádlottat 2017. március 1-jén a délelőtti órákban Tura belterületén a rendőr igazoltatta és a közlekedési szabályok megsértése miatt fel akarta jelenteni. A vádlott 4000 forintot tett az intézkedő rendőr nadrágzsebébe, és arra kérte, hogy tekintsen el a megbüntetésétől. A pénzt a rendőr nem fogadta el, hanem a vádlottat a helyszínre érkező rendőrjárőrtársaival a Gödöllői Rendőrkapitányságra előállította.

A hatályos Büntető törvénykönyv a kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetését 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A Gödöllői Járásbíróság a büntetés kiszabásánál többek között a vádlott javára értékelte a  bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását és a büntetlen előéletét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top