Aktuális

Halálra zúzta az elefánt az afrikai vadászt

Az 51 éves dél-afrikai vadászra, Theunis Bothára rázuhant egy elefánt az egyik általa irányított zimbabwei vadászaton. A férfi belehalt sérüléseibe.

Theunis Botha és a többi vadász Zimbabwében botlottak bele vadászatuk során egy elefántcsordába, amelynek több terhes nőstény is a tagja volt. A csordából három elefánt azonnal a vadászok felé vágtatott, de amíg a fegyveresek velük voltak elfoglalva, egy negyedik állat, egy nőstény oldalról megközelítette Bothát, felkapta az ormányával, és a levegőbe emelte.

A többi vadász rögtön lőni kezdett az elefántra, viszont elszámolták magukat, mert a meglőtt állat pontosan a közben földre ejtett vadászra zuhant, és halálra nyomta Bothát.

Theunis Botha “európai szafarikat” szervezett Afrikában gazdag hobbivadászok számára. Rendszeresen egy egész kutyafalkával vadásztak, így a kliensek garantáltan a beígért zsákmánnyal térhettek haza. Az ebeknek az volt az egyetlen feladatuk, hogy a kinézett vadat bekerítsék és a vadászok fele tereljék, akik ekkor már könnyen lelőhették a csapdába került állatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top