Aktuális

BKK-jegyet kaptak Szegeden a kiránduló váci diákok – mindenkit megbüntettek

Fejenként 7000 forintra büntették azt a 25 váci diákot, akik a szegedi villamosra BKK-jeggyel szálltak fel.

A váci gimnazisták Szegeden, a Nagyállomáshoz közeli újságosnál vásárolták az utazásukhoz szükséges jegyeket. Azt hitték, a szegedi villamosra érvényes jegyekkel utaznak, de később, a jegyellenőrzéskor kiderült, valójában BKK-jegyeik vannak – derült ki az RTL Klub híradójából. Az ellenőrök a 25 fős osztály 19 tagját fejenként 7000 forintra bírságolták. A többieket azért nem, mert elfogyott a büntetőszelvény.

Az ellenőrök ráadásul mindenkit leszállítottak a villamosról, hiába mutatták a kísérő tanárok a jegyvásárlásról szóló pár perces nyugtát. Mivel többen nem értettek egyet a büntetéssel, az ellenőrök rendőrt hívtak, akik igazoltatták a csoportot. Az újságosnál egyébként úgy emlékeznek, a csoport BKK-jegyet kért tőlük.

BKK jegyet kaptak Szegeden a kiránduló váci diákok – mindenkit megbüntettek

Ez Magyarország. Szegeden szegedi villamosra újságárusnál osztálykirándulásra 25 darab jegyet váltottunk. Az újságárus BKK-jegyet adott, és a villamoson az ellenőr mind a 25 embert leszállította, felhívta a főnökét, majd ezután kihívta a rendőröket. Még a rendőrök is nevetségesnek találták az egészet, de nem tudtak mit csinálni” – írta vélhetően az egyik diák a Facebook egyik szegedi csoportjába.

Az eset eljutott a szegedi önkormányzathoz is, ahol most úgy döntöttek, méltányosságból elengedik a diákok büntetését. “Szeged Megyei Jogú Város a sajtóból értesült a váci diákok kellemetlenségéről. Mivel az igazolható, hogy a jegyeket Szegeden vásárolták, az önkormányzat erre illetékes cége méltányosságból el fogja engedni a büntetést” – írták.

Olvass még többet a BKK-ról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top